Blog

Przepisy kulinarne

1804-propharma24-4272
23 Sty: Czerwone pesto sycylijskie

Pesto to przeważnie zielona pasta pochodząca z Włoch. Swój kolor zawdzięcza bazylii, z której początkowo było wytwarzane. Występuje jednak również w innych wersjach kolorystycznych. Ostatnimi czasy coraz większą popularnością cieszy się również czerwone pesto sycylijskie.

1805-propharma-4438
16 Sty: Hummus z Miksturą Olei Alero

Hummus wywodzi się z Egiptu i Lewantu. Jest to pasta, która powstaje z ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Chociaż przeważnie jadana jest przez wegan i wegetarian, na pewno przypadnie do gustu niejednemu mięsożercy!

Aktywność i regeneracja

Kuchnie świata

1
28 Sty: Kuchnia na Wyspach Brytyjskich

Trzeba przyznać, że kuchnia angielska nie cieszy się najlepszą opinią. Niezbyt wyrafinowana, kojarzona zazwyczaj z potrawami pozbawionymi smaku oraz składnikami wątpliwej jakości, a do tego jeszcze tłusta i ciężka. Czy faktycznie tak jest? Co jadają na co dzień Brytyjczycy?

3
14 Sty: Kuchnia włoska – świeża, prosta i po prostu… pyszna!

Kuchnia włoska słynie przede wszystkim z prostoty i charakterystycznego smaku potraw. Choć kojarzona jest zazwyczaj ze spaghetti czy pizzą, na pewno nie można jej uznać za monotonną. Królują w niej zioła, warzywa, owoce morza i najlepszej jakości sery. Bogactwo i różnorodność smaków wiążą się w dużej mierze z regionem, w którym przyrządzane są potrawy.

Relacje

święta
23 Gru: Wesołych Świąt życzy Dr Gaja!

Przed nami najbardziej magiczne 3 dni w roku! To w Wigilię i Boże Narodzenie zjeżdżamy się całymi rodzinami, wspólnie rozmawiamy, wspominamy i dzielimy prezentami. Chcielibyśmy więc z całego serca życzyć Wam, aby nadchodzące Święta były właśnie taką niezwykłą okazją do spotkania, refleksji i zebrania sił na kolejne wyzwania.