Mikstura Hepa – bruschetta z mozarella, pomidorami, natką pietruszki i różową solą himalajską

Mikstura hepa

Składniki:

  • 1-2 łyżki mikstury Hepa,
  • 150 g sera mozarella,
  • pół pęczka natki pietruszki,
  • 2 dojrzałe pomidory,
  • dwa ząbki czosnku,
  • pełnoziarniste pieczywo,
  • sól himalajska, pieprz.

dr gaja hepa bruchetta

Sposób przygotowania:

Pieczywo pokroić i natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Pomidory umyć i pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku. Mozarellę pokroić w plastry i ułożyć na pieczywie, dodać pokrojone pomidory i poszatkowaną natkę pietruszki. Skropić miksturą Hepa. Doprawić solą himalajską i świeżo zmielonym pieprzem.

2

Related Posts

Skomentuj artykuł