Sok z Açai

SOKI DR GAJA

Marka soków Dr Gaja powstała z potrzeby utrwalenia cennych surowców roślinnych, które w warunkach naturalnych dostępne są tylko w określonych strefach geograficznych i porach roku.

Pochodzące z różnych rejonów świata wysokiej jakości soki z owoców: granatu, noni, goji, açai, żurawiny i aronii oraz sok z aloesu podawane są procesowi pasteryzacji HTST (ang. high temperaturę short time) polegającemu na działaniu na produkt wysoką temperaturą (85°C) w krótkim czasie (15 sek.). Taki proces termicznego utrwalania żywności pozwala na zachowanie największej ilości składników odżywczych występujących w świeżym produkcie.

Do produkcji soków Dr Gaja wykorzystywany jest tylko świeży sok (a nie koncentrat), a cały proces wytwórczy podlega restrykcyjnemu nadzorowi. Produkcja wszystkich soków Dr Gaja odbywa się na terenie Niemiec.

Sok z Açai Dr Gaja BIO

Kraj pochodzenia surowca: Brazylia | Certyfikacja: AGRO BIO TEST, PL-EKO-07-12922

Pochodzące z biologicznie czystych, tropikalnych rejonów Amazonii jagody açai rosną na drzewach palmowych zwanych euterpą warzywną (Euterpe oleracea) w formie przypominającej kiście winogron. Jagody uważane za „skarb amazońskich lasów” w medycynie rdzennych plemion były znane od bardzo dawna i stanowiły ważny składnik ich pożywienia. Jagody açai są kopalnią antyoksydantów (wśród których, antocyjany występują w najwyższych stężeniach), flawonoidów i fitosteroli.[1] Forma soku umożliwia korzystanie z bogactwa bioaktywnych substancji chociaż drzewa palmowe, na których rosną owoce açai nie występują w naszym klimacie.

[1] Ulbricht C, Brigham A, Burke D, Costa D, Giese N, Iovin R, et.al. An Evidance-Based Systematic Review of Acai (Euterpe oleracea) by the Natural Standard Research Collaboration. J Diet Suppl. 2012;9(2):128-47.

Etykieta

Sok z Açai Dr Gaja BIO, pasteryzowany HTST
Składniki:
sok z Açai 100%

Wartość odżywcza w 100 ml w 60 ml*
Wartość energetyczna 198,9 kJ / 47,5 kcal 179 kJ / 42,75 kcal
Tłuszcz 4,7 g 4,23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 10,8 g
Węglowodany 6 g 3,6 g
w tym cukry 5,9 g 5,31 g
Błonnik 0,1 g 0,09 g
Białko 1,1 g 1 g
Sól zawiera znikome ilości zawiera znikome ilości
Witamina C 17 mg (21,25% RWS**) 15,3 mg (19,12% RWS**)

*zalecana dzienna porcja produktu. Opakowanie zawiera około 8 porcji produktu.

**referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.

Zalecane spożycie: dwie łyżki stołowe (30 ml) 2 razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu dwóch tygodni.

Objętość netto: 500 ml

Kraj produkcji: Niemcy
Kraj pochodzenia Açai: Brazylia
Certyfikacja: AGRO BIO TEST®, PL-EKO-07-12922

Kup Soki Dr Gaja