Sok z Aloesu

SOKI DR GAJA

Marka soków Dr Gaja powstała z potrzeby utrwalenia cennych surowców roślinnych, które w warunkach naturalnych dostępne są tylko w określonych strefach geograficznych i porach roku.

Pochodzące z różnych rejonów świata wysokiej jakości soki z owoców: granatu, noni, goji, açai, żurawiny i aronii oraz sok z aloesu podawane są procesowi pasteryzacji HTST (ang. high temperaturę short time) polegającemu na działaniu na produkt wysoką temperaturą (85°C) w krótkim czasie (15 sek.). Taki proces termicznego utrwalania żywności pozwala na zachowanie największej ilości składników odżywczych występujących w świeżym produkcie.

Do produkcji soków Dr Gaja wykorzystywany jest tylko świeży sok (a nie koncentrat), a cały proces wytwórczy podlega restrykcyjnemu nadzorowi. Produkcja wszystkich soków Dr Gaja odbywa się na terenie Niemiec.

Sok z Aloesu ALV 600 i ALV 1200 Dr Gaja

Aloe vera, to łacińska nazwa aloesu, który pomimo, że wyglądem przypomina kaktus, rzeczywistości wcale nim nie jest. Należąca do rodziny liliowatych (tej samej co czosnek i cebula) roślina wykorzystana do produkcji soku Dr Gaja pochodzi z subtropikalnych obszarów Meksyku. Suche kredowe lub piaszczyste podłoże oraz duże nasłonecznienie są naturalnym środowiskiem dla występowania aloesu.

Historia zastosowania przez człowieka aloesu sięga starożytności, jednak dopiero ostatnie dekady pozwoliły zidentyfikować substancje wpływające na jego właściwości stymulujące zdrowie.

Sok z Aloesu Dr Gaja powstaje w wyniku wyciskania miąższu z liści Aloe vera. Liście są wcześniej ręcznie obierane, co pozwala na dokładne usunięcie zawierających toksyczną aloinę kolców. Głównym aktywnym biologicznie składnikiem jest mukopolisacharyd aloeverosa (ALV). Zawartość aloverosy w Sokach z Aloesu Dr Gaja różni się i wynosi 600 mg/l w Soku z Aloesu ALV 600 i 1200 mg/l w Soku z Aloesu ALV 1200.

Systematyczne stosowanie soku z aloesu wspiera budowanie i poprawę odporności, chroni DNA i lipidy przed uszkodzeniem oksydacyjnym oraz ma wpływ na obniżenie odczuwania zmęczenia. Ponadto stymuluje wydzielanie insuliny przez trzustkę, pomaga w normalizacji i stabilizacji poziomu glukozy we krwi oraz może mieć wpływ na regulację pracy jelit.

Etykieta

Sok z Aloesu ALV600 Dr Gaja, pasteryzowany HTST
suplement diety

Składniki: sok z aloesu 99,7%, substancja konserwująca: kwas cytrynowy 0,3%

Składnik aktywny w 100 ml w 90 ml*
Aloverosa 60 mg 54 mg

zalecana dzienna porcja produktu. Dostępny w pojemności 500 ml (około 6 porcji) i 1000 ml (około 11 porcji)..

Zalecane spożycie: dwie łyżki stołowe (30 ml) 3 razy dziennie, 30 min przed posiłkiem.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.

Sok nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 12 roku życia.
Sok z aloesu nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj o zrównoważonym sposobie żywienia oraz o prowadzeniu zdrowego trybu życia.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu dwóch tygodni.

Dostępny w pojemnościach: 500 ml i 1000 ml

Kraj produkcji: Niemcy
Kraj pochodzenia Aloesu: Meksyk

Kup Soki Dr Gaja