Przepisy kulinarne Dr Gaja

Sałatka z burakiem i roszponką

Sałatka z burakiem i roszponką

Witamina D wspiera układ odpornościowy, a witamina E jest popularnym antyoksydantem. Przedstawiamy, jak z jej wykorzystaniem przygotować pyszną sałatkę z rukolą i roszponką.

Składniki:

  • roszponka,
  • ugotowany burak,
  • ser feta,
  • pestki słonecznika,
  • pestki granatu.

Dressing:

Sposób przygotowania:

Roszponkę przełożyć do miski. Fetę pokroić na kostkę o boku około 1 cm. Obrane buraki pokroić na plasterki. Przygotować pestki z granatu. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Dressing przygotować poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników.

Sałatka z burakiem i roszponką
(0 Votes)

Dr Gaja

Matka natura, matka ziemia i żywicielka, która łączy to, co daje przyroda z badaniami i wiedzą ekspertów. Jej celem jest zbliżanie Was - czytelników - do natury i wskazywanie tych pomysłów na codzienne funkcjonowanie i dietę, które pozwolą Wam żyć w harmonii, szczęściu i zdrowiu. Dzięki naturalnym produktom i wartościowym, merytorycznym poradom, osiągnięcie tego stanu będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek 🌱