Kawa oraz jej wpływ na nasz organizm. Polifenole, lepszy nastrój, lepiej funkcjonująca wątroba, poprawa pracy mózgu, złagodzenie objawów choroby Parkinsona i Alzheimera. Sposób parzenia kawy.
- Dieta
- Odsłony: 1836
Kawa oraz jej wpływ na nasz organizm. Polifenole, lepszy nastrój, lepiej funkcjonująca wątroba, poprawa pracy mózgu, złagodzenie objawów choroby Parkinsona i Alzheimera. Sposób parzenia kawy.
Co powinniśmy wiedzieć o wodzie? Skutki odwodnienia oraz optymalna ilość wody w ciągu dnia. Rodzaje wód i ich skład mineralny oraz jak ją pić, aby dobrze nawodnić organizm.
Jak reklama wpływa na nasze decyzje żywieniowe? Czy może edukować odbiorców? Wyniki badania z Journal of Pediatrics wskazują, że tak!
Wspólne posiłki ratunkiem na rosnącą nadwagę oraz otyłość u dzieci. Kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych u dzieci, wyższa jakość diety, uwaga oraz regularność.
Z czego wynika spadek zawartości witamin i minerałów w owocach oraz warzywach na przestrzeni lat? Jak pokazują badania, główną winę za taki stan rzeczy ponosi stopniowe wyjaławianie gleb i traktowanie ich chemikaliami.
Objawy zaparć u dzieci i najczęstsze przyczyny. Profilaktyka w zaparciach – dobrze zbilansowana i różnorodna dieta, płyny oraz aktywność fizyczna.
Jak nie przytyć podczas świąt? 1 kilogram to nie tragedia! Jak jeść, co pić i czym przyprawiać dania. Ważne jest towarzystwo przy stole i dużo śmiechu.
Dieta to nie tylko spożywanie pokarmu. Jedzenie to sposób na poznanie siebie, smak, przyjemność, relaks, okazja do spotkania z innymi oraz sposób na poznanie świata.