Dodatki do żywności i brak kontroli nad nimi. Nadmiar E w produktach i niepokojące wyniki kontroli NIK. Wpływ substancji dodatkowych na nasz organizm.
- Dieta
- Odsłony: 2254
Dodatki do żywności i brak kontroli nad nimi. Nadmiar E w produktach i niepokojące wyniki kontroli NIK. Wpływ substancji dodatkowych na nasz organizm.
Dieta low FODMAP w zespole jelita drażliwego. Etapy diety: eliminacja, reintrodukcja i personalizacja. Produkty o wysokiej zawartości FODMAP.
Rola diety w bólach migrenowych. Regularne posiłki, odpowiednie nawodnienie oraz unikanie produktów zawierających tyraminę czy dodatki do żywności.
Odpowiednia dieta, czyli 4–5 właściwie zbilansowanych posiłków w ciągu dnia: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Co jeść i kiedy, aby na co dzień cieszyć się dobrym samopoczuciem i szczupłą sylwetką.
Wpływ diety na pracę i funkcjonowanie naszego mózgu. Witaminy z grupy B, witamina C, lecytyna, kwas foliowy, mikroelementy, węglowodany złożone oraz dużo wody.
Czy to, co jemy - zwłaszcza przed położeniem się do spania - ma wpływ na to, jak śpimy? Zdecydowanie tak! Związek między dietą a snem jest silniejszy i istotniejszy niż mogłoby nam się wydawać.
Wpływ otyłości na starzenie się organizmu oraz mózgu. Coraz bardziej przetworzone produkty bogate w cukry i węglowodany proste a dopamina i podjadanie między posiłkami.
Globalny system żywnościowy i stojące przed nim wyzwania. Głód i otyłość – jedne z ważniejszych problemów współczesnego świata. Konieczność zmian w systemie.