Przepisy kulinarne Dr Gaja

Ananasowy burger z Miksturą Olei Hepa

ananasowy burger z miksturą olei hepa

Ananasowy burger z Miksturą Olei Hepa

Burger może być nie tylko pożywny, ale i zdrowy! Jako dowód podsyłamy Wam prosty przepis na przygotowanie burgera z ananasa i wołowiny z dodatkiem Mikstury Olei Hepa DrGaja, która zawiera w swoim składzie m.in. wartościowe oleje roślinne z ostropestu i czarnuszki.

 

Składniki:

  • 30 dag wołowiny mielonej
  • 4 plastry ananasa
  • Czerwona cebula pokrojona w plastry
  • Mikstura Olei Hepa DrGaja
  • Cukier brązowy*
  • Garść rukoli
  • 1 sztuka dużego pomidora
  • Słodki ketchup
  • Sól, pieprz, wędzona papryka

*W trakcie grillowania ananasa oraz cebulki całość można posypać cukrem brązowym. Poprzez zwiększenie temperatury, cukier zacznie się karmelizować.

 

Sposób przygotowania:

  1. Mięso wyrabiamy z przyprawami do smaku. Dzielimy na dwie porcje.
  2. Każdą z nich formujemy na spłaszczone burgery.
  3. Mięso pieczemy na patelni grillowej z małą ilością oliwy.
  4. Plastry ananasa oraz cebuli podpiekamy.
  5. Kroimy pomidora na plastry.
  6. Na podpieczony plaster ananasa nakładamy rukolę, mięso, pomidor oraz cebulkę.
  7. Całość polać 1 łyżeczką Mikstury Olei Hepa od DrGaja.
  8. Na wierzch kładziemy drugi podpieczony plaster ananasa.

 

(0 Votes)

Dr Gaja

Matka natura, matka ziemia i żywicielka, która łączy to, co daje przyroda z badaniami i wiedzą ekspertów. Jej celem jest zbliżanie Was - czytelników - do natury i wskazywanie tych pomysłów na codzienne funkcjonowanie i dietę, które pozwolą Wam żyć w harmonii, szczęściu i zdrowiu. Dzięki naturalnym produktom i wartościowym, merytorycznym poradom, osiągnięcie tego stanu będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek 🌱