Przepisy kulinarne Dr Gaja

Domowy budyń z ekologicznym sokiem żurawinowym

Domowy budyń z ekologicznym sokiem żurawinowym

Dla miłośników smaku słodko-kwaśnego mamy idealną propozycję → budyń z dodatkiem soku żurawinowego i owoców żurawiny.

Składniki:

Wykonanie:

  1. Do rondelka wsyp mąkę ziemniaczaną, żółtka, ksylitol, ziarenka wanilii (przetnij laskę wzdłuż, tępą stroną noża zeskrob nasiona). Połącz składniki.
  2. Dodaj mleko lub napój roślinny. Całość wymieszaj.
  3. Postaw na ogniu i mieszaj masę co chwilę, aby otrzymać gęstą budyniową konsystencję.
  4. Po zagotowaniu budyniu, odstaw go z ognia.
  5. Przelej masę do małych naczyń. Na końcu wlej sok z żurawiny i dodaj ugotowane w wodzie owoce żurawiny.

Smacznego! ♥

(0 Votes)

Dr Gaja

Matka natura, matka ziemia i żywicielka, która łączy to, co daje przyroda z badaniami i wiedzą ekspertów. Jej celem jest zbliżanie Was - czytelników - do natury i wskazywanie tych pomysłów na codzienne funkcjonowanie i dietę, które pozwolą Wam żyć w harmonii, szczęściu i zdrowiu. Dzięki naturalnym produktom i wartościowym, merytorycznym poradom, osiągnięcie tego stanu będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek 🌱