Deser z truskawkami, mascarpone i BIO syropem DrGaja

Deser z truskawkami, mascarpone i BIO syropem DrGaja

 
Składniki:
 
Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie owoce umyj dokładnie pod zimną wodą.
  2. Z truskawek usuń szypułki, a następnie przekrój je wzdłuż.
  3. Do foliowego woreczka włóż herbatniki, zamknij worek i rozdrobnij je tłuczkiem.
  4. Następnie do miski przełóż mascarpone, dodaj cukier puder i zmiksuj całość do jednolitej masy.
  5. Przygotuj 4 szklanki dekoracyjne, na spód dodaj 6 łyżek rozdrobnionych herbatników i dodaj BIO syropu z czarnego bzu od DrGaja.
  6. Do rękawa przełóż gotową masę z mascarpone i wyciśnij ją na rozkruszone herbatniki.
  7. Na wierzch dodaj truskawki, borówki oraz świeżą mięte do dekoracji.
  8. Na koniec posyp całość cukrem pudrem.
I gotowe! 

 

(0 Votes)

Dr Gaja

Matka natura, matka ziemia i żywicielka, która łączy to, co daje przyroda z badaniami i wiedzą ekspertów. Jej celem jest zbliżanie Was - czytelników - do natury i wskazywanie tych pomysłów na codzienne funkcjonowanie i dietę, które pozwolą Wam żyć w harmonii, szczęściu i zdrowiu. Dzięki naturalnym produktom i wartościowym, merytorycznym poradom, osiągnięcie tego stanu będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek 🌱